У квартирі активіста Харківської міської організації ВО "Свобода" Сергія Удовиченка вранці 31 серпня здійснили обшук. Про це 1 вересня повідомили "SQ" в прес-службі ВО "Свобода".

За інформацією "Свободи", близько 8.00 до квартири С.Удовиченка зайшли близько 10 правоохоронців із постановою на проведення обшуку. У них був документ із підписом прокурора Харкова Євгена Поповича, в якому нібито містилася інструкція для пошуку наркотиків, вибухівки і зброї. За словами С.Удовиченка, обшук здійснювали співробітники прокуратури, міліції і фахівці криміналістичної служби. Нічого протизаконного в квартирі С.Удовиченко не знайшли.

Харківська "Свобода" вимагає від прокуратури Харкова "припинити репресії проти С.Удовиченко".

Як заявив "SQ" Сергій Удовиченко, обшук в його квартирі відбувся у зв'язку з кримінальною справою, порушеною за фактом хуліганства після проведення 27 серпня організацією "Патріот України" акції біля будівлі облуправління СБУ. Правоохоронці не відповіли С.Удовиченко на запитання, який у нього статус у цій справі. "Я є журналістом газети "Свобода - Слобожанщина" і часто спілкувався з представниками "Патріота Украині" з різних приводів у якості журналіста. Востаннє я спілкувався з ними як журналіст, коли активісти цієї організації здійснювали перевірку Харківського науково-виробничого центру "Укртехпрогрес" і виявили, що це віртуально навчальний заклад, створений для легалізації нелегальних в'єтнамців. Можливо, обшук - це якийсь тиск на націоналістів, щоб не висовувалися", - заявив С.Удовиченко.

За його словами, на акції 27 серпня він не був присутній.

У міліції та прокуратурі міста ситуацію поки не коментують.

 

 

Довідка "SQ". Як заявляв раніше "SQ" ідеологічний референт організації "Патріот України" Олег Однороженко, в харківському науково-виробничому центрі "Укртехпрогресс" нараховується понад 1 тис. в'єтнамців, які насправді там не працюють.