Будівництво злітно-посадкової смуги (ЗПС) в міжнародних аеропорту "Харків" виконано на 36%. Про це повідомили "SQ" у прес-службі групи компаній "DCH".

На 30 березня на об'єкті працює близько 60 осіб і майже 40 одиниць техніки. При цьому тільки за останній тиждень березня було розроблено 28 тис. кубометрів грунту, стабілізовано 9,4 тис. кв. м грунту, укладено 5,2 тис. кв. м грунто-цементної суміші та 6,7 тис. кв. м бетону марки "М100". На ці роботи з держбюджету було виділено 548,9 млн.грн.

Крім того, за інформацією "DCH", розпочато земляні роботи на будівництві авіаційно-диспетчерської вишки. Також на сьогодні виконано 30% робіт з будівництва тимчасового терміналу. Готовий фундамент, завершено монтаж основних несучих металоконструкцій і даху будинку. На будівництво вже виділено 17,9 млн. грн.

Як відзначили в прес-службі "DCH", без відставання від графіка йдуть роботи з реконструкції старої будівлі аеропорту. Наразі підходять до завершення проектні роботи з внутрішнього дизайну майбутнього VIP-термінала.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" і інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка включає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" - 508,8 млн.грн.

Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерской вишки, здійснюється за рахунок держбюджету.