"Я люблю Харків. Коли була мажоритарна система, я міг стати народним депутатом, але двічі обирався до міськради. Третє скликання пройшов за списками Партії регіонів (ПР). Сьогодні виконую обов'язки міського голови - це велика відповідальність. Харків - єдине місто в Україні, яке має чотири нагороди Ради Європи. Мені тут добре - і це найбільша нагорода", - заявив в.о харківського міського голови Геннадій Кернес в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

"Я відчуваю в собі сили для реалізації тих програм й ідей, які вже розпочаті з моєю участю. Їх треба довести до логічного завершення. Харків'яни повинні знати, що якщо вони звернуться - то їх питання буде вирішено. Я бачу себе як людину, яка буде брати участь у створенні цієї системи", - підкреслив Г. Кернес.

Відповідаючи на питання, чи буде він балотуватися на посаду харківського міського голови, Г. Кернес відзначив, що він, "звичайно, буде брати участь у виборах", але в якому статусі - поки не скаже. "Прийде час - і буде відповідь на це питання", - підкреслив він. "Я член команди ПР, керівник міської партійної організації. Ми готуємося до процесу виборів, тим більше, що змінилося передвиборче законодавство. Ми будемо більш активні з точки зору партійних можливостей", - зазачив Г. Кернес.

Довідка "SQ". Верховна Рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на неділю 31 жовтня 2010 р. Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що він буде рекомендувати міській організації ПР висунути Г. Кернеса кандидатом на пост харківського міського голови.