Харківська обласна територіальна виборча комісія 26 жовтня видалила зі свого засідання Миколу Селезньова, представника ВО "Батьківщина" у комісії з правом дорадчого голосу. Облвиборчком мотивував своє рішення тим, що 23 жовтня під час видачі виборчих бюлетенів М.Селезньов, на засіданні комісії, не зареєструвавшись, висловлював політичні заяви і декларації, а також давав інтерв'ю ЗМІ, перешкоджаючи видачі бюлетенів. У зв'язку з цим комісія вирішила скористатися своїм правом і видалила М.Селезньова із засідання.

Облвиборчком прийняв це рішення 11-ма голосами, 4 - проти, 2 - утрималися. Як повідомив голова комісії Олександр Русанов, це видалення не перешкодить М.Селезньову брати участь у подальшій роботі комісії.

Як заявив М.Селезньов, він не перевищував своїх повноважень і, маючи великий досвід підготовки до виборчого процесу, намагався вказати членам комісії на недоліки при видачі бюлетенів.

Також комісія видалила із засідання представника кандидата в депутати облради Арсена Авакова. Підставою стало те, що в дорученні представника зазначено, що він може представляти А.Авакова у Харківській міській виборчій комісії, але не зазначено, що може представляти в обласний.

Довідка "SQ". Місцеві вибори відбудуться в Україні 31 жовтня.

23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад.

Як заявив 25 жовтня журналістам прокурор Харкова Євген Попович, прокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 158 (неправомірне використання бюлетенів) після заяв представників ВО "Батьківщина" про незаконний друк бюлетенів на вибори до Харківської облради в друкарні підприємства "Фоліо Плюс".