Ю. Тимошенко подаст в суд на В. Януковича за клевету - защитник экс-премьераЕкс-прем'єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко буде "формувати команди юристів у різних країнах", щоб підготувати судові позови до зарубіжних судів для притягнення до відповідальності президента України Віктора Януковича та інших людей, які поширюють неправдиву інформацію про неї. Про це 18 червня заявив журналістам Сергій Власенко, захисник Ю.Тимошенко.

За словами С.Власенка, 13 червня В.Янукович дав інтерв'ю інформаційному агентству "Bloomberg", у якому заявив, що Ю.Тимошенко винна в інкримінованих їй злочинах, а також у вбивстві нардепа Євгена Щербаня, і про це знає весь світ.

С.Власенко зазначив, що Ю.Тимошенко вдячна В.Януковичу за такі заяви, оскільки той факт, що він назвав її винною до рішення суду, підтверджує, що В.Янукович є замовником та ідеологом політичних репресій проти Ю.Тимошенко.

"Ми формуємо команду юристів у зарубіжних країнах, щоб притягати до відповідальності людей на зразок В.Януковича за такі заяви", - підкреслив захисник Ю.Тимошенко. Він додав, що той факт, що "Bloomberg" поширює подібну інформацію на весь світ, дає право адвокатам Ю.Тимошенко звертатися до судів будь-якої країни.

Довідка "SQ". Народний депутат і бізнесмен Є.Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 р. в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. У результаті отриманих поранень тоді померли Є.Щербань, його дружина, механік і борт-інженер літака. У квітні 2003 р. Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення виконавця вбивства Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції 4 квітня 2012 р. заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Ю.Тимошенко та П.Лазаренка до вбивства його батька. Ю.Тимошенко та П.Лазаренко категорично заперечують свою причетність до вбивства.