Зміна голови Харківської облдержадміністрації найближчим часом малоймовірна. Про це 17 листопада заявив журналістам директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" (Київ) Володимир Фесенко.

За його словами, під "кадровим молотом" так чи інакше знаходяться майже всі губернатори в Україні, але в Харкові найближчим часом навряд чи будуть якісь кадрові перестановки, оскільки прямої критики президента України на адресу керівництва регіону не лунало. В.Фесенко відзначив, що якщо все-таки президент звільнить нинішнього губернатора Михайла Добкіна, то навряд чи на його місце прийде людина з іншого регіону. "Харків'яни не приймуть чужака", - заявив політолог.

Він також підкреслив, що Харків має достатні кадрові ресурси, щоб замінити М.Добкіна у разі, якщо він покине свою посаду.

За словами В.Фесенка, головне для Харківської області зараз - постійно показувати те, на що вона здатна. Перевагою на цьому шляху є співпраця між містом і областю. "Головне, щоб ця співпраця була на політичному, а не бізнес-рівні, щоб не відбулося злиття, в результаті якого може вийти єдиний бізнес-клан", - зазначив політолог.

В.Фесенко бере участь у Європейських політичних дебатах, які проходять у Харкові.

Довідка "SQ". 17 - 18 листопада в Харківському національному університеті ім. В.Каразіна проходять Європейські політичні дебати. У них беруть участь політологи з країн ЄС та Україною, народні депутати. Трансляцію заходів першого дня конференції можна подивитися в онлайн-режимі на сайті ІА "STATUS QUO" (http://www.sq.com.ua).