Харківська облорганізація Партії регіонів (ХОО ПР) на своєму офіційному сайті розмістила заяву з приводу висловлювань одного з лідерів ВО "Батьківщина" Миколи Томенка.

"ХОО ПР обурена черговою брехнею представників партії "Батьківщина" про нібито підготовку провокацій щодо потенційних кандидатів у народні депутати від БЮТ. Коли подібні примітивні висловлювання лунають з вуст придворних периферійних аваківських ньюсмейкерів - це зрозуміло. Але коли до подібної брехні вдається один з лідерів "Батьківщини", заступник голови Верховної Ради, то виникають запитання. Або ж пан Томенко так само розгублений у пошуках причин відсутності лідера харківських "білосердечних" у довіреному йому регіоні, або ж від земельних афер мав куш не тільки сам Аваков", - підкреслено в заяві.

Довідка "SQ". М.Томенко в ефірі телеканалу "ТВі" заявив, що в партії "Батьківщина" рекомендували голові Харківської облорганізації партії, колишньому голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову виїхати за межі України, оскільки "знали про підготовку до порушення проти нього кримінальної справи". "Це рішення нашої команди. Знаючи, що проти А.Авакова буде завдано удару, наша рекомендація була такою, щоб він був за кордоном", - підкреслив М.Томенко. Він зазначив, що такий тиск "є підтвердженням того, що насправді вибори мера Харкова виграв саме А.Аваков". Окрім того, за його словами, в партії "Батьківщина" переконані, що А.Аваков пройшов би до парламенту за мажоритарним округом.

Прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно деяких посадових осіб ХОДА та Головного управління Держкомзему в Харківській області за фактом незаконного відчуження протягом 2009 р. земельної ділянки площею 55 га на території Пісочинської селищної ради (Харківський район). За інформацією начальника Головного юридичного управління Харківської обладміністрації Костянтина Прокоп'єва, державні акти, на підставі яких одне з товариств з обмеженою відповідальністю придбало право власності на земельні ділянки з незаконно зміненим цільовим призначенням, підписані особисто колишнім головою ХОДА Арсеном Аваковим і колишнім керівником Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрієм Алексієнком.