А. Белогрищенко может принять участие в парламентских выборахКандидат на посаду харківського міського голови, президент громадської організації "Харківські сузір'я" Андрій Білогрищенко може взяти участь у наступних парламентських виборах. За словами А.Білогрищенка, Асоціація регіональних лідерів України, до складу якої він входить, можливо, візьме участь у виборах як політична сила. "Ми відпрацьовуємо концепцію, яка дозволила б бути представленою в парламенті групі, що не є сьогодні прихильником ні Партії регіонів, ні ВО "Батьківщина". Це буде незалежне від політичних вказівок депутатське об'єднання", - підкреслив А.Білогрищенко.

За словами президента "Харківських сузір'їв", вибори міського голови в Харкові показали, що нейтральним кандидатам не вдається довести пріоритетність своїх програм тому електорату, який не вірить сьогодні жодній з великих політичних сил.

"Вибори не відображають реальної картини волевиявлення громадян. Така ситуація склалася не лише в Харкові", - заявив А.Білогрищенко. Він зазначив, що в Івано-Франківську перемогу здобув кандидат від Української народної партії Віктор Анушкевичус, тоді як за даними всіх exit-poll перемогти повинен був член Асоціації регіональних лідерів України Юрій Соловей.

Також, за словами А.Білогрищенко, перемогу на виборах мера Харкова повинен був здобути кандидат від ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

Довідка "SQ". 13 листопада в Харкові відбулася четверта зустріч Асоціації регіональних лідерів України. До асоціації входять представники Білгород-Дністровського, Горлівки, Дніпропетровська, Золотоноші, Івано-Франківська, Миколаєва, Одеси, Павлограда, Полтави, Світловодська, Севастополя, Тернополя, Чернігова, Чернівців, Херсона та Харкова.