Касові апарати для підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, вводитися не будуть. Про це 8 листопада завив віце-прем'єр-міністр і лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко. "Про касові апарати в жодному варіанті Податкового кодексу не йшлося. Ніколи не було розмов, що ті люди, які працюють на спрощеній системі оподаткування, будуть мати касові апарати", - зазначив політик.

С.Тігіпко також повідомив, що уряд має намір зберегти спрощену систему оподаткування. Він підкреслив, що це питання є одним з важливих пунктів переговорів з Міжнародним валютним фондом (МВФ). "У свій час МВФ відзначав, що обсяг реалізації для фізосіб необхідно знизити до 300 тис. грн. Але зараз фонд зробив комплексну пропозицію з інших питань Податкового кодексу, зокрема, з податку на прибуток і малим підприємствам з обсягом реалізації до 3 млн. грн . І вони можуть погодитися з тим, щоб ми підняли для спрощенців річний обсяг реалізації до 500 тис. грн.", - повідомив С.Тігіпко.

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. Також парламентарії ухвалили рішення відправити проект кодексу до профільного комітету для підготовки до другого читання.

14 жовтня харківські підприємці провели мітинг на пл. Свободи, виступивши проти прийнятого в першому читанні проекту Податкового кодексу. "Редакція нового Податкового кодексу дозволяє підприємцю-"єдиноподатнику" мати річний прибуток 300 тис. грн. замість 500 тис.грн., як зараз. Але це не найстрашніше. Замість десяти осіб найманих робітників підприємцю буде дозволено мати двох. Якщо джерел прибутків у підприємця дві і більше, сума в 300 тис.грн. ділиться пропорційно, що, природно, скорочує права підприємця розвивати свій бізнес, давати роботу іншим громадянам України. Це пряме порушення ст. 22 Конституції України", - зазначив виконавчий секретар Харківської міської організації профспілки підприємців Сергій Фатєєв.