Управление юстиции в Харьковской области отказалось регистрировать А.Авакова в качестве нового председателя областной парторганизации ВО "Батьківщина" Головне управління юстиції в Харківській області відмовилося реєструвати Арсена Авакова як нового голову обласної парторганізації ВО "Батьківщина". Про це повідомив офіційний сайт Блоку Юлії Тимошенко.

 

Як заявила заступник голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" з політико-правових питань Світлана Семко, посадові особи управління "діють з перевищенням службових повноважень, зловживаючи владою та службовим становищем". "Право приймати таке рішення не передбачено жодним нормативним актом. Дії посадових осіб харківського управління юстиції порушують право обласної організації "Батьківщини" на свободу об'єднання громадян в політичні партії і громадські організації, яке закріплене в ст. 36 Конституції України, і є втручанням у внутрішню діяльність партії", - відзначила С.Семко.

Вона також додала, що дії посадових осіб управління юстиції містять ознаки злочинів, передбачених ст. 170 (перешкоджання законній діяльності профспілок, політичних партій, громадських організацій) і ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Довідка "SQ". А.Аваков був головою Харківської облдержадміністрації з 2005 р. до лютого 2010 р. 21 квітня А.Аваков був призначений в.о. голови Харківського обласного відділення ВО "Батьківщина". 29 червня на партконференції ХОО ВО "Батьківщина" А.Аваков був обраний головою облорганізації партії.

Місцеві вибори відбудуться в Україні 31 жовтня. Передвиборна кампанія починається за 50 днів до дати виборів.