До конца рабочего дня А.Аваков будет зарегистрирован председателем облорганизации "Батьківщини" - начальник облуправления юстиции

Арсен Аваков буде зареєстрований головою облорганізації партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" до кінця робочого дня 6 вересня. Про це повідомив "SQ" начальник Головного управління юстиції в Харківській області Сергій Мохончук.

 

За його словами, до документів, поданих облорганізацією партії "Батьківщина" 26 серпня, в управління юстиції претензій немає. "Як ми вже повідомляли, в перший раз документи про зміни в керівному складі облорганізації "Батьківщини", у тому числі про обрання головою А.Авакова, були подані 22 липня. Але тоді вони не надали документи, що підтверджують дотримання облорганізацією положень статуту партії. При цьому кілька людей, в тому числі сам А.Аваков, перебували на той момент в інших партіях. Коли ми прийняли рішення про відмову у прийомі інформації до відома, до нас прийшов народний депутат Володимир Філенко (фракція БЮТ - "SQ"), питав, чому ми не реєструємо А.Авакова. Ми пояснили йому всі помилки, які були у поданій документації, і В.Філенко зі словами, що в облорганізації потрібно змінити юристів, пішов, погодившись з нашими аргументами", - розповів С.Мохончук.

За його словами, рішення про прийняття інформації до відома управління юстиції повинне було прийняти 4 вересня, в суботу. "Але оскільки це був вихідний день, то автоматично розгляд було перенесено на наступний робочий день, тобто, на сьогодні, понеділок. Але оскільки А.Аваков буде йти в мери, їм, можливо, потрібна була сенсація, і вони 3 вересня, в п'ятницю, заявили, що ми їх не реєструємо. Або свідомо це зробили, чи третє число переплутали з шостим. Загалом, сенсації тут немає і не буде", - зазначив начальник облуправління юстиції.

За його словами, в схожій ситуації опиняються й інші партії. "З першого разу майже жодна партія не може забезпечити реєстрацію своїх нових керівників, тому що юристи погано готують документи. Ось зараз назріває скандал з "Єдиним центром", тому що їхні документи теж не в порядку", - повідомив С.Мохончук.

Довідка "SQ". Як повідомив офіційний сайт Блоку Юлії Тимошенко, ГУ юстиції в Харківській області відмовилося реєструвати А.Авакова як нового голову обласної парторганізації ВО "Батьківщина". Як заявила заступник голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" з політико-правових питань С.Семко, посадові особи управління "діють з перевищенням службових повноважень, зловживаючи владою та службовим становищем".

Головне управління (ГУ) юстиції в Харківській області спростувало інформацію про відмову реєструвати Арсена Авакова як голову обласної парторганізації Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина".

21 квітня А.Аваков був призначений в.о. голови Харківського обласного відділення ВО "Батьківщина". 29 червня на партконференції ХОО ВО "Батьківщина" А.Аваков був обраний головою облорганізації партії.