ВО "Батьківщина" не зможе взяти участь у місцевих виборах у Київській, Луганській, Львівській і Харківській областях у разі втручання влади у його діяльність. Про це 6 вересня на зустрічі з дипломатами заявила лідер партії Юлія Тимошенко, повідомила "Українська правда".

Ю.Тимошенко підкреслила, що це пов'язано з тим, що влада цих областей перешкоджає зміні кадрового складу партії, зокрема, зміні голів обласних осередків. Вона також звернулася до дипломатів з проханням сприяти моніторингу виборчого процесу в Україні з боку міжнародних організацій.

Довідка "SQ". Як повідомив офіційний сайт Блоку Юлії Тимошенко, ГУ юстиції в Харківській області відмовилося реєструвати А.Авакова як нового голову обласної парторганізації ВО "Батьківщина". 6 вересня в Головному управлінні (ГУ) юстиції в Харківській області спростували інформацію про відмову реєструвати А.Авакова і запевнили, що він буде зареєстрований до кінця робочого дня 6 вересня.

21 квітня А.Аваков був призначений в.о. голови Харківського обласного відділення ВО "Батьківщина". 29 червня на партконференції ХОО ВО "Батьківщина" А.Аваков був обраний головою облорганізації партії.