Якби вибори до Верховної Ради відбувалися в кінці квітня, то до парламенту пройшли б чотири політсили - союз ВО "Батьківщина" і "Фронту змін", Партія регіонів, партія "УДАР Віталія Кличка" і Компартія України. Такі результати відповідного соцопитування, який представив Київський міжнародний інститут соціології. При цьому рейтинг "Батьківщини" і "Фронту змін" став вищим, ніж у ПР.

Згідно з результатами опитування, якби вибори до парламенту проходили в кінці квітня, в голосуванні, найімовірніше, взяли б участь близько 55% виборців. Найбільше прихильників мали б такі партії і об'єднання: ВО "Батьківщина" (Юлія Тимошенко, Арсеній Яценюк) - 15,9% і Партія регіонів (Микола Азаров, Сергій Тігіпко) - 15,6%.

Наступні три місця займають: партія "УДАР Віталія Кличка" - 5,9%, Комуністична партія України (Петро Симоненко) - 4,7%, ВО "Свобода" (Олег Тягнибок) - 2,8%, партія "України - Вперед! " (Наталія Королевська) - 2,3%. Ще дві політичні сили повинні набрати не менше одного відсотка прихильників: партія "Громадянська позиція" (Анатолій Гриценка) - 1,7% і Народна партія України (Володимир Литвин) - 1,2%.

Довідка "SQ". Опитування проводилося з 14 до 26 квітня. Методом інтерв'ю опитано 2038 респондентів, що мешкають в усіх областях України (включаючи Київ) і в Криму.