В милицию поступило сообщение о заминировании "Турбоатома"До міліції надійшов анонімний телефонний дзвінок про замінування адміністративного корпусу ВАТ "Турбоатом" (вул.Енергетична, 1, Харків). Дзвінок надійшов за номером "102" об 11.38. Анонім повідомив, що за 3 години відбудеться вибух у головному офісі заводу. Зараз проводиться евакуація співробітників, що працюють у цій будівлі. На місці працюють співробітники СБУ, міліції, вибухотехніки, кінологи, чергують медики. Вони обстежують будівлю і прилеглу територію.

Як повідомив "SQ" генеральний директор підприємства Віктор Суботін, у корпусі працює більше 500 осіб. У будівлі розташовані конструкторське бюро, фінансовий відділ, бухгалтерія, центральна заводська лабораторія, управління постачання і роздягальня для працівників сімдесят третього цеху. За прогнозами вибухотехніків, щоб обстежити всю площу приміщень шестиповерхового корпусу (18 тис. 760 кв.м), знадобиться не менше трьох годин. Керівництво заводу прийняло рішення відпустити додому співробітників, які працюють в адмінкорпусі, а також тих, хто прийде на роботу до цеху № 73, оскільки їхні речі та спецодяг теж знаходяться в цьому корпусі. "Робочий день на підприємстві сьогодні зірваний", - зазначив В.Суботін. За його словами, він не може висунути жодних інших версій того, що відбувається, крім хуліганства або провокації. "Підприємство успішне, знакове, на слуху. Можливо, це і привернуло провокаторів", - зазначив він.

Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, вибухівки на підприємстві в ході його огляду не виявлено.