Луценко этапирован в Менскую колониюКолишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, який після оголошення вироку залишався в Лук'янівському СІЗО в Києві, сьогодні етапують до Менської виправної колонії (Чернігівська обл.). Про це повідомили "Українські незалежні новини" з посиланням на джерело в Державній пенітенціарній службі України.

За інформацією видання, сьогодні вночі Луценко вивезли із СІЗО на автомобілі "Ford Jayco" підвищеної комфортності в супроводі міліцейського конвою. У цей час бійці "Беркут", що знаходилися в спеціальному мікроавтобусі, охороняли порядок перед СІЗО.

Раніше дружина екс-глави МВС Ірина Луценко заявила, що етапування не стане для її родини та близьких несподіванкою. "Ми готові. Сумки зібрані. Для нас це не буде несподіванкою. Я думаю, там теж є нормальні люди і нормальні міліціонери", - заявила вона.

Напередодні помічник голови Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко розповів, в яких умовах утримуватимуть екс-міністра. За його словами, Луценка помістять до блочного приміщення, де передбачена спальна кімната, вітальня, кухня, майстерня для роботи, окрема кімната для зберігання речей, а також душова кімната. Із Луценком проживатимуть ще троє-четверо інших спеціально підібраних ув'язнених. Він говорив, що етапування відбудеться в кінці поточного тижня або на початку наступного.

 

Довідка "SQ". Нагадаємо, 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахування йому завищеної зарплати і надання квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав наявність політичних мотивів у справі Луценка.

17 серпня Печерський районний суд визнав Луценка винним в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника голови СБУ і засудив до 2 років обмеження волі.