Голова Верховної Ради (ВР) Володимир Литвин підпише закон "Про основи державної мовної політики" найближчими днями. Про це заявив сьогодні, 31 липня, після з'їзду Народної партії, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

"Я мав зробити це ще вчора, але я передав учора своє звернення до президента, тому закон буде підписаний найближчими днями", - заявив Литвин. Він підкреслив, що в разі коли "не прийняте рішення про скасування рішення про прийняття закону, він має бути підписаний".

Довідка "SQ". 3 липня ВР прийняла закон "Про основи державної мовної політики". Парламент прийняв законопроект у редакції першого читання без розгляду поправок. Після прийняття закону Литвин і віце-спікер Микола Томенко заявили про свою відставку, крім того, по всій країні пройшли акції протесту проти ухвалення цього закону. 6 липня, в останній день сесії, ВР відмовилася включати до порядку денного питання про відставку Литвина, а 30 липня на позачерговій сесії висловила йому вотум довіри. Також на цій сесії нардепи відхилили низку проектів постанов про скасування закону про основи державної мовної політики.