В Україні з нового навчального року планується введення мінімум чотирьох академічних годин на тиждень у загальноосвітніх школах для уроку фізкультури і надалі збільшення кількості уроків фізкультури в школі до щоденних. Про це в ході розширеної наради керівників спортивних установ України повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

За словами міністра, "новий державний стандарт дозволяє 51% навчального часу виділяти на варіативну частину, але вона не може бути абсолютно вигаданою творчістю місцевого колективу. Це може бути варіативна частина за розробленими і затвердженими державними програмами. Ми повинні за рахунок варіативної частини ввести, можливо, і щоденне, фізкультурне виховання".

Крім того, він повідомив, що найближчим часом Міносвіти винесе на розгляд уряду питання про дотримання будівельних стандартів, відповідно до яких у ході житлового будівництва неподалік від новобудов повинні розташовуватися спортивні майданчики для дітей.