Колишній генерал міліції Олексій Пукач частково визнав свою провину у скоєних злочинах. Про це після перших допитів О.Пукача в суді повідомила "Українська правда" з посиланням на Валентину Теличенко, адвоката Мирослави Гонгадзе.

"Він визнає, що власноруч скоїв убивство Георгія Гонгадзе, але разом із тим стверджує, що зовнішнє спостереження за журналістом було законним", - повідомила В.Теличенко.

"Також О.Пукач не визнає своєї провини у знищенні документів зовнішнього спостереження за Г.Гонгадзе у 2003 р.", - додала адвокат. "Каже, що він документи не знищував, а це робили його підлеглі, коли він був у відпустці. Створюється враження, що О.Пукач вдає з себе дурня", - підкреслила вона.



Довідка "SQ". Вбивство журналіста Г.Гонгадзе було скоєно восени 2000 р.

15 березня 2008 Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Г.Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження і кримінальної розвідки МВС України - Валерія Костенка, Олександра Поповича, Миколи Протасова - і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений - О.Пукач - перебував у розшуку з 2005 р. 21 липня 2009 р. в с.Молочки Чуднівського району Житомирської області він був затриманий.

У вівторок, 30 серпня 2011 р., почався допит О.Пукача в Печерському суді Києва, який розглядає справу за обвинуваченням його. Суд над О.Пукачем триває в закритому режимі за відсутності преси.