Президент України Віктор Янукович оголосив неділю, 31 липня, днем ​​жалоби в Україні у зв'язку з аваріями на шахтах "Суходольська-Східна" Луганської області та ім. Бажанова ДП "Макіїввугілля" Донецької області, повідомляє сайт "РБК-Україна".

У цей день буде приспущений Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій на території України, іноземних дипломатичних та інших установ України. Органам державної влади та іншим установам рекомендовано обмежити проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Довідка "SQ". 29 липня в 01.57 на шахті "Суходольська-Східна" ПАТ "Краснодонвугілля" в Суходольську (Луганська обл.) стався вибух метано-вугільної суміші. В результаті 18 людей загинули, 2 постраждали. Доля 8 шахтарів залишається невідомою, їх пошуки тривають.

У цей же день в 09.40 на шахті імені Бажанова ДП "Макіїввугілля" (Донецька обл.) обрушився баштовий копер висотою 65 м. Загинули 7 гірників, 4 особи постраждали. Доля ще чотирьох шахтарів залишається невідомою.