Высший спецсуд оставил в силе приговор Ю. ТимошенкоВищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ визнав законним вирок екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у газовій справі. Як повідомило інформагентство УНІАН, таким чином суд відмовив захисту екс-прем'єра в задоволенні скарги, в якій він просив визнати рішення Печерського районного суду та Апеляційного суду Києва незаконними, а справу закрити за відсутністю у діях Тимошенко складу злочину.

Як передало інформагентство "РБК-Україна" , за словами захисника Тимошенко Сергія Власенка, захист екс-прем'єра до кінця тижня доповнить свою скаргу і передасть її до Європейського суду з прав людини. "Буквально до кінця тижня ми закінчимо доповнення до скарги й передамо її до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Мається на увазі скарга в частині відсутності справедливого правосуддя для Юлії Тимошенко в Україні", - заявив він.

 

Довідка "SQ". Тимошенко в жовтні 2011 р. була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів із Росією в 2009 р. Апеляційний суд залишив вирок в силі, після чого була подана касація. З кінця грудня 2011 р. Тимошенко відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров'я вона перебуває на лікуванні в ЦКБ-5 "Укрзалізниці".