Жертва николаевских насильников О. Макар умерлаМешканка Миколаєва, яку згвалтували і намагалися спалити, померла сьогодні, 29 березня, в Донецькому опіковому центрі. Про це повідомив сайт "Кореспондент".

"У неї дуже постраждали легені. Там практично легеневої тканини життєздатної не було. І невипадково вона була на штучній вентиляції, і невипадково ми намагалися піти від штучної вентиляції і не виходило, тому що було виснаження і серцевої, і легенево-дихальної систем. І ще набряк мозку, і все це разом. На жаль, сталося те, що повинно було статися, можливо, навіть відразу", - повідомив журналістам керівник Донецького опікового центру Інституту невідкладної і відновної хірургії ім. Гусака Еміль Фісталь.

За його словами, в О.Макар почалася сильна кровотеча з легень, потім сталася зупинка серця. Проведені реанімаційні заходи не дозволили зберегти дівчині життя.

Довідка "SQ". 10 березня в Миколаєві троє чоловіків згвалтували дівчину і, щоб приховати сліди злочину, спробували її спалити. 11 березня підозрювані були затримані, проте двох з них відпустили під підписку про невиїзд. Але після проведення акції протесту мешканцями Миколаєва 13 березня підозрювані були знову затримані, а пізніше арештовані за рішенням суду.

Дівчині в лікарні ампутували руку, а в ніч на 15 березня перевели на штучну вентиляцію легенів. В О.Макар були діагностовані глибокі опіки, запалення легенів, поліорганна недостатність і сепсис крові. 16 березня постраждала спецрейсом була доправлена ​​з миколаївської лікарні до Донецького опікового центру Інституту невідкладної і відновної хірургії ім. Гусака. Там їй зробили кілька операцій.