В Украине вслед за гречкой существенно подорожала овсянкаКілограм вівсяних пластівців за останній місяць здорожчав в Україні на 5-6 грн. Як повідомило інформагентство "Українські новини", фахівці стверджують, що вівсянка, як і гречка, може стати дефіцитним продуктом, оскільки останні два роки в України був неврожай вівса.

За даними видання, ціни на вівсянку змінювалися поступово. Так, у кінці лютого вівсяні пластівці коштували 5 грн./кг, потім ціна зросла до 9 грн./кг. Зараз на прилавках магазинів можна знайти вівсянку за ціною 14-15 грн./кг. Реалізатори такі зміни не заперечують, і стверджують, що ціна поступово підвищувалася. Здорожчання відбулося непомітно лише тому, що вівсянка не настільки популярна крупа, як гречка. Основним постачальником вівсяної крупи в Україні є Дніпропетровська область. Однак, за словами експертів, сировини для переробки в регіоні не залишилося. Передчуваючи дефіцит, сільгоспвиробники з сусідніх областей не поспішають відпускати продукцію для переробки, чекають максимально високих цін.

Окрім того, в торговельих мережах заявляють, що зростання ціни пов'язане із загальним ажіотажем на крупи в цілому.

Довідка "SQ". Ціна на гречку влітку 2010 р. складала в Харківській області близько 9 грн./кг. На січень 2011 р. у магазинах Харкова гречка коштувала 13-16 грн./кг, у березні її ціна перевищила 20 грн./кг, у багатьох торговельних мережах гречка зникла з прилавків.