Печерський районний суд Києва засудив екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача до довічного ув'язнення. Він визнаний винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Вирок суду було оголошено сьогодні, 29 січня. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна".

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Довідка "SQ". Гонгадзе був убитий восени 2000 року.

15 березня 2008 р. Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича - і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років. Ще один обвинувачений - Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 р.

21 липня 2009 р. у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача було затримано. Печерський райсуд Києва з квітня 2011 р. у закритому режимі розглядає справу за обвинуваченням Пукача у вбивстві Гонгадзе. За даними Генпрокуратури, встановлено, що обвинувачений, будучи посадовою особою, на виконання наказів і вказівок міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка та інших посадових осіб, кримінальна справа стосовно яких розслідується в окремому провадженні, у травні-вересні 2000 р. перевищив свої посадові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Георгія Гонгадзе і 17 вересня 2000 р. скоїв умисне вбивство останнього.