"Батьківщина" и "Народная самооборона" объединяютсяПартіі "Батьківщина" і "Народна самооборона" прийняли рішення розпочати процес об'єднання на базі "Батьківщини". Про це 28 грудня у Києві повідомив журналістам заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов, передало інформагентство "РБК-Україна". "Батьківщина" і "Народна самооборона" мають намір сформувати єдиний список на вибори до Верховної Ради 2012 р. Зі "Свободою" і "Фронтом змін" партії планують узгодити кандидатів у мажоритарних округах.

Народний депутат Юрій Гримчак ("Народна самооборона") зазначив, що рішення про об'єднання не було спонтанним, оскільки його політична сила завжди підтримувала "Батьківщину". За його словами, з лідером "Народної самооборони" Юрієм Луценком питання об'єднання узгоджене.

Довідка "SQ". На попередніх парламентських виборах 2007 р. "Батьківщина" пройшла до Верховної Ради у Блоці Юлії Тимошенко, до якого увійшли три партії, "Народна самооборона" - у блоці "Наша Україна - Народна самооборона" з 9-ти партій.