Насильникам Оксаны Макар вынесли приговорЦентральний районний суд Миколаєва сьогодні, 27 листопада, ухвалив вирок у справі про зґвалтування і вбивство Оксани Макар. Як повідомила "РБК-Україна", обвинувачений Євген Краснощок засуджений до довічного ув'язнення. Ще один обвинувачений - Артем Погосян отримав 14 років в'язниці, Максим Присяжнюк - 15 років. Суд порахував вину підсудних повністю доведеною, не угледівши в процесі вивчення справи обставин, необхідних для пом'якшення вироку.

Відзначимо, держзвинувачення пропонувало обрати саме такі міри покарання: Краснощок - довічне позбавлення волі, Погосяну - 14 років тюрми, Присяжнюку - 15 років.

Нагадаємо, що обгорілу Оксану Макар (1993 р.н.) знайшли 10 березня в Миколаєві недалеко від будмайданчика. Як з'ясувалося пізніше, її зґвалтували і намагалися спалити живцем в ніч на 9 березня троє молодих людей. Було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство.

Дівчині в лікарні ампутували руку, а в ніч на 15 березня перевели на штучну вентиляцію легень. У Макар були діагностовані глибокі опіки, запалення легенів, поліорганна недостатність і сепсис крові. 16 березня постраждала спецрейсом була доправлена ​​з миколаївської лікарні до Донецького опікового центру Інституту невідкладної і відновної хірургії ім. Гусака. Там їй зробили кілька операцій.

29 березня Макар померла в Донецькому опіковому центрі.