Утверждены новые правила поступления в вузыМіністерство юстиції України затвердило правила вступу абітурієнтів до вищих навчальних закладів країни. Про це 26 жовтня повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передав "УНІАН".

Зокрема, у 2012 р. у зв'язку з проведенням в Україні Євро-2012 вступна кампанія скоротиться на один день і триватиме з 2 до 31 липня. Крім того, умовами вступу передбачається, що абітурієнти зможуть подавати до вишів атестати усіх років, а творчі конкурси будуть проводитися з 10 до 31 липня. До 11 серпня зарахують студентів, які навчатимуться за державні кошти, а до 25 серпня - студентів, які навчатимуться за контрактом.

За словами міністра, буде збережений мінімальний прохідний бар'єр на рівні 124 балів, але з профільних предметів він повинен бути не нижчим 140 балів.

 

Довідка "SQ". Євро-2012 пройде в Україні та Польщі з 9 червня до 1 липня.

У зв'язку з проведенням в Україні матчів турніру, навчальний рік і випускні іспити в школах закінчаться раніше, ніж зазвичай: у 9-х класах вони пройдуть з 15 до 30 травня, в 11-х класах - з 4 до 11 травня. До 7 червня 2012 р. планується завершити проведення зовнішнього незалежного оцінювання.