Экс-председатель Госфинуслуг Волга получил пять лет тюрьмы

Шевченківський районний суд Києва засудив екс-голову Державної комісії України з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) до п'яти років позбавлення волі. Вирок суду був оголошений увечері 24 вересня. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Волга був затриманий 19 липня 2011 р. 21 липня стало відомо, що стосовно нього було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара у розмірі 500 тис. доларів. У загальній складності Волзі інкримінувалися злочини, передбачені ч. 3 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

Президент України Віктор Янукович указом від 25 липня 2011 р. звільнив Волгу з посади у зв'язку "з порушенням присяги держслужбовця".

Державне обвинувачення просило Шевченківський райсуд Києва засудити Волгу до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У своєму останньому слові Волга просив суд виправдати його в частині обвинувачення, що стосується хабарництва. У той же час він визнав свою провину в частині службової недбалості.