Другий за кількістю абонентів оператор мобільного зв'язку в країні "МТС-Україна" заявив про підвищення тарифів, повідомив "Комерсант-Україна".

З 1 червня вартість внутрішньомережевих і міжмережевих дзвінків зросте на 50% і 20% відповідно - до 0,75 грн./хв. і 1,2 грн./хв. у тарифних планах оператора "Супер МТС", "MAX Energy" і "Народний". При цьому МТС не змінює кількості передбаченого тарифами безкоштовного трафіку - наприклад, 70 хв. внутрішньомережевих дзвінків на день у "Супер МТС" або 1 тис.хв. на місяць у "MAX Energy". "Більшості абонентів підвищення не торкнеться, оскільки вони не виходять за рамки передплачених хвилин у пакеті", - пояснила керівник відділу зі зв'язків з громадськістю "МТС-Україна" Вікторія Рубан.

За даними видання, МТС - не перший оператор, який вирішив підвищити тарифи. У березні "Київстар" і "Астеліт" збільшили на 20-30% вартість SMS-та MMS-повідомлень. "Київстар" також почав вводити щоденну абонплату в низці тарифних планів. Учора в компанії повідомили про те, що з 1 червня перестануть надавати 40 безкоштовних хвилин на дзвінки іншим операторам абонентам тарифного плану "Бізнес 40 Новий". "Астеліт" у березні підвищив у низці тарифних планів суму обов'язкового щомісячного поповнення.