Вартість квитків на швидкісні потяги "Hyundai" буде наближена до ціни на проїзд у купейних вагонах. Про це 25 травня повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков під час урочистостей з нагоди початку руху сучасних швидкісних потягів "Hyundai", передав сайт Міністерства інфраструктури. "Уряд за дорученням президента України в понеділок на засіданні розгляне питання скасування ПДВ при купівлі квитків на потяги "Hyundai", - зазначив Б.Колесніков. За його словами, квитки на ці поїзди здешевшають на 16,6%.

Довідка "SQ". Сьогодні, 25 травня, між містами-господарями Євро-2012 відкрито рух швидкісних поїздів "Hyundai". У перший рейс з Центрального залізничного вокзалу Києва потяг "Hyundai" відправлений до Львова.

Нові денні міжрегіональні електропоїзди "Hyundai" з місцями для сидіння та максимальною експлуатаційною швидкістю до 160 км/год відносяться до категорії Інтерсіті (+). Для зниження рівня шуму та вібрації поверхня кузова покрита звукопоглинаючими й антикорозійними матеріалами.

Загальна кількість місць в електропоїзді "Hyundai" з дев'яти вагонів - 579, з яких 1-го класу - 168, 2-го класу - 411. Сидіння у відділеннях для пасажирів 1-го класу розташовані за схемою 2 + 2, 2-го класу 3 + 2 один за одним. Згідно з експериментальними графіками руху, 4 години 25 хвилин займатиме дорога з Києва до Харкова, 4 години 55 хвилин - зі Львова до Києва, 6 годин 30 хвилин - з Києва до Донецька. Середня швидкість, з якою курсуватимуть електропоїзди "Hyundai" на національному швидкісному коридорі Харків-Київ-Львів-Донецьк, складе 116 км/год.

Регулярний рух "Hyundai" - від Києва до Львова (1 пара поїздів) та Харкова (2 пари поїздів) - стартує 27 травня, а між Києвом і Донецьком потяг почне курсувати на початку червня.

Раніше Міністерство інфраструктури заявляло, що, наприклад, поїздка з Києва до Харкова у 2-му класі швидкісного "Hyundai" обійдеться пасажирам у суму від 222 грн., у 1-му класі - від 379 грн. Вартість проїзду в електропоїздах швидкісних "Skoda" на маршруті Харків-Донецьк (за відстані 318 км) у 2-му класі складе від 57 грн., у 1-му класі - від 125 грн.

Вартість купейного квитка потягу Харків-Київ складає близько 380 грн.