Службовець Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Сергій Чекашкін загинув увечері в суботу, 22 вересня, в Києві в результаті ДТП. Трагедія сталася на нелегальних автоперегонах, повідомила "РБК-Україна".

За інформацією очевидців, автогонки організували на вул. Бажана, відразу за Південним мостом. Близько 1 години ночі з'явилися автомобілі ДАІ, і організатори перегонів були змушені перебратися далі, на бориспільську трасу. Разом з Чекашкіним в автомобілі "Dodge Viper" був пасажир, який знімав перегони на відео. Обидва загинули, коли, змагаючись з "Ferrari", вже поряд з фінішем "Dodge" вдарився об відбійник і кілька разів перекинувся.

Коли на місце ДТП прибули медичні працівники, сталася ще одна аварія. На повній швидкості в карету швидкої допомоги врізався мотоцикліст, який загинув на місці.

38-річний Чекашкін очолював департамент фінансової політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Він також входив до спостережної ради "Ощадбанку" і Державної іпотечної установи. До осені 2010 р. був заступником голови Державної податкової служби України, де курирував, зокрема, питання відшкодування ПДВ.