Кабінет міністрів України прийняв рішення про збільшення пенсій чорнобильцям. Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, передало інформагентство "РБК-Україна".

"Ми прийняли постанову про підвищення пенсійних виплат чорнобильцям. З 1 січня 2012 р. вони будуть отримувати нові виплати", - зазначив С.Тігіпко. За його словами, також планується збільшення розміру додаткових виплат за станом здоров'я. "Інвалідам-ліквідаторам доплачуватиметься 50%, 40% і 30% від прожиткового мінімуму залежно від категорії", - підкреслив він.

За розрахунками Кабміну, це дозволить збільшити пенсії ліквідаторам-інвалідам у 2012 р. з 1815 грн до 4129 грн. Близько 4 тис. осіб, годувальники яких постраждали або загинули в результаті аварії на ЧАЕС, отримують сьогодні 1786 грн., а отримуватимуть 3740 грн.

Довідка "SQ". Раніше в різних регіонах України пройшли акції протесту чорнобильців, які, зокрема, захоплювали приміщення обласних і районних управлінь Пенсійного фонду. У Києві чорнобильці протестували біля Верховної Ради і Кабміну. Учасники акцій вимагали виконання рішень судів про перерахунок пенсій чорнобильців.