Згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", якби вибори до Верховної Ради відбувалися зараз, то 34% опитаних однозначно взяли б у них участь, ще 34% - скоріше взяли б участь. Про це повідомили "SQ" у соціологічній групі.

Згідно з опитуванням, за об'єднаний список партій "Батьківщина" і "Фронт змін" проголосували б 25,6% опитаних серед тих, хто взяв би участь у виборах. 22% готові підтримати Партію регіонів, 9,2% - партію "УДАР" В.Кличка, 7,6% - Комуністичну партію, 4,4% - "Свободу". Ще 3,8% опитаних підтримали б партію Н.Королевської "Україно - вперед!", 2,4% - "Громадянську позицію". Решта партій - близько 6%, не визначилися - 19%.

Коментуючи ці результати, в "Рейтингу" відзначили, що після об'єднання партійних списків "Батьківщини" і "Фронту змін" їх сукупний рейтинг зменшився з 30 до 25,6%. Великі втрати сталися по лінії партії "Батьківщина", насамперед, на користь партії Н.Королевської "Україно - вперед!", рейтинг якої зріс з 1% до 3,8%. Рейтинг Партії регіонів за останні два місяці практично не змінився. Також додав "УДАР" - з 7,2 до 9,2%, у результаті чого зайняв третю позицію в рейтингу, випередивши КПУ. Позиції самих комуністів залишаються стабільними. Традиційну стабільність демонструє "Свобода", рейтинг якої в останні півроку не опускався нижче 4% і не зростав вище 5%.

Довідка "SQ". Опитування проведено 5-14 травня методом особистого інтерв'ю. Опитано 2 тис. респондентів у всіх регіонах Україні. Похибка не перевищує 2,2%.