Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вивезли з Менської виправної колонії (Чернігівська область) до Києва до приватної клініки "Оберіг" для лікування. За інформацією сайту Державної пенітенціарної служби, фахівці цієї медустанови готові з 21 січня в стаціонарних умовах провести рекомендовані лікарями МОЗ медичні маніпуляції. У пенітенціарній службі підкреслили, що, згідно з чинним законодавством, відвідування засуджених або надання побачень з ними під час перебування останніх на лікуванні в стаціонарних умовах не передбачене.

У коментарі "Інтерфакс-Україна" дружина Луценка Ірина настійно попросила журналістів "не потроювати ажіотажу біля лікарні". За її словами, в пенітенціарній службі її попередили, що в разі порушень правопорядку біля будівлі і на території лікарні Юрій Луценко буде повернений до колонії.

Довідка "SQ". У кінці грудня 2012 р. Луценко погодився на операцію з видалення поліпа в кишечнику, яку планувалося провести в перших числах січня. За словами прес-секретаря партії "Народна самооборона" Лариси Сарган, екс-глава МВС буде лікуватися за власний рахунок у київській приватній клініці.

Луценко відбуває покарання за скоєння низки посадових злочинів у Менської колонії (Чернігівська обл.) з кінця серпня 2012 р.