Кабмин определил министров - кураторов областейКабінет міністрів України розпорядженням № 17-р визначив міністерства та віце-прем'єр-міністрів, відповідальних за взаємодію з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Про це повідомив "УНІАН".

Зокрема, за безпосередню взаємодію з Автономною Республікою Крим і Севастополем відповідає Міністерство економічного розвитку, з Харківською областю - Міністерство доходів і зборів, Житомирською і Херсонською - Міністерство аграрної політики, Київською - Міністерство внутрішніх справ, Вінницькою і Чернігівською - Міністерство соціальної політики, Львівською - Міністерство оборони, Рівненською та Черкаською - Міністерство фінансів. Координатором роботи з цими регіонами визначений перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

Безпосередню взаємодію з Кіровоградською і Хмельницькою областями забезпечує Міністерство промислової політики, Луганською і Чернівецькою - Міненерговугілля, Закарпатською - Мінприроди. Координатор цих регіонів - віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко.

Взаємодія з Волинською та Івано-Франківською областями покладена на Міністерство юстиції, Дніпропетровською та Одеською - на Мінрегіонбуд, з Києвом - на Мінінфраструктури. Координатором роботи з цими регіонами визначений віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

Окрім того, взаємодія із Запорізькою та Миколаївською областями покладена на Міністерство культури, Сумською - Міністерство закордонних справ, Полтавською і Тернопільською - Міністерство охорони здоров'я, Донецькою - Міністерство освіти і науки, молоді та спорту. Координатор цих регіонів - віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко.