Партія "Громадянська позиція" приєдналася до об'єднаної опозиції. Як повідомило інформагентство "РБК-Україна", голова партії Анатолій Гриценко, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк і заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов 20 червня підписали принципи входження "Громадянської позиції" до об'єднаної опозиції.

У документі, зокрема, сказано, що політичні партії, які увійшли до об'єднаної опозиції, "формують загальну програму дій, об'єднують зусилля, діють спільно і консолідовано. Лідери публічно заявляють, що у них немає зобов'язань перед спонсорами, що вони не погодяться на будь-які кадрові пропозиції, які надійдуть від нинішньої влади щодо їх призначення на керівні посади в уряд або в інші органи влади". В документі також зазначено, що кожен кандидат від об'єднаної опозиції до з'їзду публікує декларацію про доходи, а також автобіографію, де вказано, що він є громадянином України і не має іншого громадянства.

Довідка "SQ". Об'єднана опозиція створена на основі партії "Батьківщина", в травні до неї увійшли "Фронт змін", "Народна самооборона", "Реформи і порядок", "За Україну!" і Народний рух України. Центральний штаб об'єднаної опозиції очолив О.Турчинов. Керівником ради об'єднаної опозиції призначений А.Яценюк.