Фракція "БЮТ- "Батьківщина" Верховної Ради сьогодні, 18 жовтня, зареєструє проект постанови, який передбачає розпуск парламенту з підписами народних депутатів, які виступають за таке рішення. Про це під час блокування парламентської трибуни заявив перший заступник голови фракції Андрій Кожем'якін, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

"Наша позиція сьогодні така: ця Верховна Рада Україні не потрібна", - заявив А.Кожем'якін. Він також повідомив, що представники фракції мають намір усе сьогоднішнє засідання знаходитися біля трибуни парламенту. "Левова частина відповідальності за політичні репресії в Україні, незаконне ув'язнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, інших опозиціонерів лежить саме на Верховній Раді. Подальше функціонування законодавчого органу та його нинішнього складу створює умови для неможливості руху вперед у напрямку європейської інтеграції", - заявив він.

 

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Ю.Тимошенко визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Ю.Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн. та судові витрати.

Опозиція вимагає від Верховної Ради внести зміни до Кримінального кодексу, які декриміналізують статтю, за якою засудили Ю.Тимошенко.