Суд приговорил Ю. Луценко к двум годам ограничения свободыПечерський районний суд Києва визнав екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка винним у службовій недбалості (у тому, що він, не перевіривши законність дій, необґрунтовано прийняв постанову про продовження розслідування справи щодо отруєння екс-президента України Віктора Ющенка) і засудив його до двох років обмеження волі. Таке рішення сьогодні, 17 серпня, оголосила головуюча у справі суддя Ганна Медушевська, передало інформагентство "РБК-Україна".

Суд визнав докази, які є в матеріалах кримінальної справи, повними і такими, які повністю підтверджують вину підсудного. Суд визначив стан здоров'я Луценка як пом'якшувальну обставину.

Як зазначено у вироку, у зв'язку з тим, що Луценко був засуджений за вчинення більш тяжкого злочину до 4-х років позбавлення волі, більш суворе покарання поглинає більш м'яке.

Колишні співробітники Департаменту карного розшуку МВС України Володимир Тарасенко та Олег Павленов засуджені до штрафу в розмірі 500 не оподатковуваних податком мінімумів доходів (8,5 тис. грн.) і позбавлення права терміном на три роки обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративні посади на підприємствах і організаціях усіх форм власності.

Нагадаємо, що 20 липня прокуратура змінила обвинувачення у справі Луценка. Раніше Луценко звинувачували за ст.364 ч.3 (зловживання владою або службовим становищем, яке здійснено представником правоохоронного органу) Кримінального кодексу, яка передбачала ув'язнення від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Довідка "SQ". 27 лютого Ю.Луценко був засуджений до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав Луценка винним у незаконному виділенні квартири його колишньому водієві Леоніду Приступлюку, а також у змові з метою привласнення бюджетних коштів. Адвокати Луценка оскаржили рішення суду. Однак Апеляційний суд Києва 16 травня залишив вирок Печерського райсуду чинним.