В Украине хотят запретить использование полиэтиленовых пакетовМіністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запропонувало заборонити використання, виробництво, розповсюдження та ввезення на територію країни поліетиленових пакетів. Відповідний проект закону опублікований на офіційному сайті міністерства.

Згідно з документом, в Україні заборонять виробництво, використання, ввезення (більше 100 одиниць однією особою за кожен перетин митного кордону) і платне або безкоштовне розповсюдження на території країни полімерних пакетів. Ця заборона не поширюється на біологічні полімерні пакети, які розкладаються.

Фінансування заходів із обмеження обігу полімерних пакетів пропонується здійснювати за рахунок коштів виробників, імпортерів полімерних пакетів, торговельних мереж та суб'єктів оптово-роздрібної торгівлі.

Контроль із обмеження виробництва, використання, ввезення та розповсюдження на території України полімерних пакетів забезпечуватиметься в межах компетенції органами державної влади. Особи, винні в порушенні закону, нестимуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну або кримінальну відповідальність відповідно до законодавства.