Залізничні квитки в Україні будуть починати продавати за три місяці до дати відправлення (зараз квитки можна придбати за 45 діб до відправлення поїзда). Як повідомили "SQ" у прес-службі Міністерства інфраструктури України, такі терміни визначені в новому проекті наказу міністерства "Про затвердження змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України".

В оновленій редакції правил затверджений новий порядок повернення коштів за невикористані квитки. Якщо пасажир відмовився від поїздки в період від 24 до 12 годин до відправлення поїзда, то йому буде повернута повна вартість квитка і 50% вартості за плацкарт, менше, ніж за 12 годин - тільки вартість квитка. Якщо пасажир вирішить припинити поїздку в дорозі, йому буде виплачена вартість квитка за непройдену відстань, але гроші не повернуть, якщо пасажир захоче здати квиток більш ніж за три години після відправлення поїзда.

Також, згідно проекту, пасажир зможе самостійно роздрукувати квиток, скориставшись автоматами самообслуговування. Нові правила зараз проходять узгодження в Міністерстві юстиції.