Рейтинги чинного президента України Віктора Янукович і Партії регіонів продовжують знижуватися, однак електоральна підтримка В.Януковича і "регіоналів" залишається найбільшою в Україні. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. Рейтинги ВО "Батьківщина" та її лідера Юлії Тимошенко залишаються майже незмінними.

У цілому перша п'ятірка найбільш популярних потенційних кандидатів у президенти України виглядає так: В.Янукович - 15%, Ю.Тимошенко - 11%, Арсеній Яценюк - 9%, Сергій Тігіпко - 6%, п'яте місце ділять Петро Симоненко і Віталій Кличко - за 4%.

В.Янукович традиційно лідирує в східному (25%) і південному (17%) регіонах країни. Ю.Тимошенко має найкращі електоральні показники в центральному (15%) та західному (18%) регіонах. Лідерство в цих регіонах вона ділить з А.Яценюком - 9% і 15% відповідно.

Якби найближчим часом відбулися вибори до Верховної Ради, то найбільша кількість опитаних проголосували б за Партію регіонів - 13,5%, "Батьківщину" - 10,9%, і "Фронт змін" - 7,7%. Наступні три місця займають партії "Сильна Україна" - 4,3%, "Компартія" - 4%, і партія "УДАР Віталія Кличка" - 3,1%. Більше одного відсотка голосів також набрали ВО "Свобода" - 2,6% і "Громадянська позиція" - 1,3%.

Довідка "SQ". Опитування проведене 10-20 червня. Методом інтерв'ю опитано 2040 респондентів, що мешкають в усіх областях України. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.