Депутати фракцій "Батьківщина" та "Свобода" знову заблокували трибуну і президію в залі засідань Верховної Ради України. За інформацією "Інтерфакс-Україна", депутати від Партії регіонів не встигли зупинити їх, і, таким чином, президія і трибуна опинилися в оточенні опозиціонерів.

Засідання після оголошеної раніше перерви поки не почалося.

За інформацією "Батьківщини", опозиція блокує трибуну, протестуючи проти порушень при ухваленні постанови про продовження засідання Верховної Ради. Опозиція заявляє, що відповідне голосування є незаконним, оскільки в ньому взяли участь, зокрема, картки Андрія й Олександра Табалових.

"Батьківщина" наполягає на тому, що Табалови "не прийняли присягу народного депутата".

Картки депутатів Андрія й Олександра Табалових проголосували на підтримку продовження вечірнього пленарного засідання Верховної Ради до завершення розгляду всіх питань і за проект постанови про створення Лічильної комісії.

При цьому народний депутат фракції "Батьківщина" Андрій Шевченко у своєму мікроблозі в соціальній мережі "Twitter" зазначив, що "Табалових не було в залі, але їхні картки голосували за незаконне продовження роботи".

Довідка "SQ". Сьогодні Верховна Рада VII скликання почала роботу. Було сформовано п'ять фракцій. Потім опозиція заблокувала трибуну, але трохи пізніше засідання поновилося.

228 голосами Рада прийняла рішення, що працюватиме сьогодні до завершення розгляду всіх питань. На засіданні в середу, зокрема, заплановано обрати голову Верховної Ради і його заступників, а також дати згоду на призначення прем'єр-міністра України.

Головує на засіданні представник Партії регіонів Олександр Єфремов.

Згідно зі списками голосування на сайті Верховної Ради, жоден депутат фракцій "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" на підтримку продовження роботи парламенту в середу не проголосував, а відповідні рішення було прийняте 228 голосами представників фракцій Партії регіонів, КПУ і лише 3 позафракційних, включаючи Андрія й Олександра Табалових.

Сьогодні вранці прес-служба "Батьківщини" повідомила, що батько і син Табалови не увійшли до складу фракції "Батьківщина", тим самим порушивши присягу кандидата в народні депутати, підписану ними 5 серпня 2012 року. У зв'язку з цим фракція "Батьківщина" вимагає від обох депутатів скласти мандати. На початку засідання парламенту опозиційні депутати вигнали Табалових із залу.