Роздрібний оператор з продажу мобільних телефонів "Евросеть" пішов з українського ринку: компанія закрила усі магазини. Про це повідомив "Комерсант-Україна".

"Ми дійсно вирішили піти з українського ринку. Але повернемося, коли буде сприятлива ситуація", - підтвердив цю інформацію президент "Евросети" Олександр Маліс. На кінець серпня мережа налічує 170 салонів в Україні.

За словами учасників ринку, 70-80% торговельних точок "Евросети" зайняла локальна мережа "Ringoo", що входить до "Fozzy Group" (продуктові мережі "Сільпо", "Фора" і "Fozzy C & C"). Згідно з інформацією, розміщеною на сайті "Ringoo", на сьогодні мережа об'єднує 275 магазинів. Таким чином, "Ringoo" займає третє місце за кількістю торговельних точок після "Алло" (480 магазинів) і "Мобілочки" (397).

Довідка "SQ". "Евросеть" першою з російських стільникових рітейлерів вийшла на ринки СНД, відкривши в кінці 2004 р. свої салони в Україні і Казахстані. Згодом вони почали роботу в Білорусі, Грузії, Киргизстані, Азербайджані, Узбекистані, Молдові, Литві, Естонії, Латвії та Вірменії. За останні два роки "Евросеть" пішла з ринків Вірменії, Казахстану і Киргизстану. Про проблеми "Евросети" в Україні стало відомо влітку цього року. Тоді А.Маліс заявив, що компанія дійсно скорочує нерентабельні салони, але йти з ринку не планує. Скорочення точок проходило послідовно, починаючи з 2009 р. Найбільш активно вони закривалися влітку 2010 р. - припинило роботу близько 150 салонів. На кінець 2010 р. компанія об'єднувала 275 магазинів.