Кабмин предложил упразднить Нацкомиссию по защите моралиКабінет міністрів України запропонував вилучити із закону "Про захист суспільної моралі" положення про статус та основи діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Як повідомили "SQ" у Міністерстві юстиції, відповідний проект закону був прийнятий сьогодні, 10 травня, на засіданні Кабміну.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, ця законодавча ініціатива грунтується на тому, що на практиці повноваження Нацкомісії з захисту моралі дублюють функції Міністерства культури, Державного комітету телебачення й радіомовлення та Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення.

Міністр зазначив, що структура центральних органів виконавчої влади, затверджена указом президента України від 9 грудня 2010 р., не передбачає роботи такого органу, як Нацкомісія з моралі. У грудні 2010 р. Кабмін затвердив план організації виконання цього указу президента, який передбачав ліквідацію комісії.

Крім того, прийнятий Кабміном законопроект пропонує визначити, що державний нагляд за дотриманням вимог закону "Про захист суспільної моралі" здійснюють центральні органи виконавчої влади, які забезпечують формування і реалізують державну політику в інформаційній та видавничій сфері, сферах культури, охорони здоров'я, освіти і науки.