Шевченківський районний суд Києва ввечері 8 грудня задовольнив подання слідчого СБУ про обрання стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою у зв'язку з розслідуванням справи корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

Як повідомило інформагентство УНІАН, про це повідомив журналістам захисник Ю.Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко. Відповідне рішення суд виніс на виїзному засіданні, що проходило в Лук'янівському СІЗО. За словами С.Власенка, головним аргументом необхідності арешту екс-прем'єра було названо те, що Ю.Тимошенко, "перебуваючи на волі, може ухилятися від слідства". За його словами, протягом усього судового засідання захист намагався пояснити, що Ю.Тимошенко не перебуває на волі.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Її визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Ю.Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн. та судові витрати. 24 жовтня Ю.Тимошенко подала апеляцію на рішення суду. Зараз Ю.Тимошенко перебуває в Лук'янівському СІЗО в Києві.