СБУ раскрыла в Харькове и Киеве сеть порностудийСпівробітники Служби безпеки України викрили міжрегіональну організовану злочинну групу, що створила мережу порностудій у Києві та Харкові. Про це повідомив "Інтерфакс-Україна".

В ході обшуків сьогодні, 7 липня, оперативники виявили мережу веб-студій, у яких виготовляли порнографічне відео для збуту в інтернеті в режимі он-лайн. Зловмисники залучали дівчат віком від 18 до 25 років. Кожна з порностудій задіяла 5-10 моделей, заробіток дівчат складав близько 6-12 тис. грн. в місяць. Відеопродукцію виготовляли в орендованих приватних квартирах, спеціально обладнаних під студії. Клієнтами, в основному, були громадяни європейських країн. У СБУ відзначили, що чотири учасники угруповання затримані під час створення порнопродукції. Ці студії працювали близько двох років.

За матеріалами київського управління СБУ міліція порушила кримінальну справу за ч.3 ст.28 (вчинення злочину в складі організованої злочинної групи) та ч.3 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів у складі організованого угруповання) Кримінального кодексу.