Украина начала реверсные поставки газа из Европы - АзаровПрем'єр-міністр України Микола Азаров підтвердив, що Україна почала реверсні постачання газу з Європи. Про це він заявив сьогодні, 6 листопада, журналістам, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

"Так, ми такі постачання почали. Вони поки ще не глобального масштабу, але вони почалися. Зараз найголовніше - відпрацювати технічні можливості, перевірити працездатність систем, оцінити, скільки ми можемо такого газу отримувати. Потрібно відпрацювати всі системи до такої міри, щоб ми були впевнені, що, за необхідності, ми зможемо отримувати достатню кількість газу", - заявив Азаров.

Нагадаємо, на початку жовтня повідомлялося, що Україна визначає оптимальний маршрут транспортування природного газу в реверсному режимі з Європи. За словами представника ДК "Укртрансгаз" Олега Михалевича, газотранспортна система України здатна приймати в реверсному режимі газ з Європи в обсязі до 5 млрд. куб.м на рік.

Довідка "SQ". 1 листопада НАК "Нафтогаз України" і компанія "RWE" (Німеччина) підписали контракт на постачання близько 1 млн. кубометрів природного газу на добу протягом листопада-грудня 2012 р.