В Україні у травні індекс споживчих цін склав 0,8%, з початку року - 5,5%. Про це повідомив сайт Державної служби статистики України.

У травні на споживчому ринку ціни на продукти харчування і безалкогольні напої зросли на 0,8%. Найбільше (на 5,5% і 3,8%) здорожчали фрукти та овочі. На 0,9 -2,8% підвищилися ціни на цукор, продукти переробки зернових, м'ясо та м'ясопродукти, макаронні вироби, безалкогольні напої, хліб, рибу та продукти з риби. Разом з тим на 21% здешевшали яйця. На 0,3 - 3,8% знизили ціни на молоко, тваринні жири, масло, сири, кисломолочну продукцію і рис.

Тарифи на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищилися на 0,2%, у т.ч. плата за каналізацію - на 0,9%, водопостачання - на 0,6%, квартиру - на 0,4%. У той же час відбулося сезонне зниження плати за гарячу воду, опалення на 0,5%.

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 2,4%, що насамперед викликано здорожчанням палива та мастил на 2,5%. Окрім того, на 3,3% зросла вартість перевезення пасажирським автодорожнім транспортом.

Здорожчання в сфері зв'язку на 3,3% головним чином пов'язане з підвищенням абонплати за користування телефоном на 16,2%.

Довідка "SQ". Інфляція у квітні 2011 р. склала 1,3%.