Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перевезли до Чернігівської обласної лікарні з Менської колонії (Чернігівська обл.). Про це повідомила прес-секретар очолюваної Луценком партії "Народна самооборона" Лариса Сарган, передало інформагентство УНІАН. При цьому вона уточнила, що "про лікування поки не йдеться, тільки чергове обстеження".

Як повідомила дружина Луценка Ірина, він учора, 3 грудня, близько 19.30 зателефонував їй з мобільного телефону начальника обласного управління пенітенцарної служби і повідомив, що госпіталізований до обласної лікарні. Вона зазначила, що наполягала під час розмови з чоловіком на тому, щоб він пройшов обстеження і лікування, якщо його назначать. За словами дружини екс-міністра, "стан Юри дуже поганий, крім інших хвороб у нього є підозра на дуже серйозне захворювання кишківника". На уточнювальне запитання про те, як довго Ю.Луценко може перебувати за межами колонії в лікарні, І.Луценко сказала, що на це питання ніхто не може відповісти.


Довідка "SQ". 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахування йому завищеної зарплати і наданні квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі понад 970 тис. грн. Апеляційний суд Києва 22 листопада відмовив у задоволенні апеляції екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і залишив у силі вирок щодо нього Печерського райсуду Києва.

17 серпня Печерський районний суд визнав Луценка винним у недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника голови СБУ.