Верховная Рада отменила законопроект о клеветеВерховна Рада (ВР) України проголосувала за скасування законопроекту про введення кримінальної відповідальності за наклеп. Як передало інформагентство "РБК-Україна", за скасування прийнятого в першому читанні законопроекту № 11013 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини" проголосували 349 народних депутатів.

Довідка "SQ". Раніше ВР прийняла в першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського, яким пропонувалося доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 "Наклеп". Санкція цієї статті передбачає в тому числі позбавлення волі.

Народний депутат, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив упевненість, що законопроект про посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини обов'язково пройде суспільну дискусію перед другим читанням.

Радник президента Ганна Герман заявила про те, що президент України Віктор Янукович не підпише закон про наклеп, якщо він буде прийнятий ВР у нинішній редакції.

Низка найбільших українських ЗМІ почала акцію протесту проти цього законопроекту. В кінці вересня Журавський вирішив його відкликати.