Верховна Рада (ВР) України прийняла в першому читанні за основу законопроект № 8711, яким пропонується ввести кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму. Як повідомило інформагентство "РБК-Україна", за законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)" проголосували 289 народних депутатів.

Документом пропонується внести зміни до низки законів України, зокрема, до Кримінального кодексу. Відповідно до запропонованих змін, розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, гомосексуалізму, расової, національної чи релігійної нетерпимості і дискримінації, може каратися позбавленням волі терміном до 5 років.

Окрім того, неприпустимою буде вважатися пропаганда гомосексуалізму в ЗМІ.

"Прийняття проекту закону сприятиме підвищенню ефективності протидії пропаганді сексуальних збочень в Україні і забезпечить правові основи притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства у сфері захисту основ національної безпеки України, громадського порядку та моральності. Це унеможливить соціальні конфлікти в Україні та сприятиме реалізації стратегії захисту національної безпеки України", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.